Матеріально-технічна база

Освітня діяльність Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості» здійснюється в навчальних кабінетах, майстернях, лабораторіях, які оснащені відповідно до вимог державних стандартів України за професіями: «Продавець продовольчих товарів», «Продавець непродовольчих товарів», «Перукар (перукар-модельєр)», «Манікюрник», «Машиніст (кочегар) котельні», «Оператор котельні», «Зварник пластмас», «Електрогазозварник», «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», «Педикюрник», «Бджоляр», «Кухар».

Сучасними комп’ютерами обладнано кабінети інформаційних технологій з доступом до мережі інтернет.

Парк комп’ютерної техніки налічує 98 комп’ютери та 18 одиниць оргтехніки (принтери, багатофункціональні пристрої, ксерокс), які використовуються для потреб навчального процесу. Мультимедійні засоби навчання (проектори, телевізор, мультимедійна дошка) активно використовуються викладачами в навчальному процесі. Це дозволяє при вивченні навчального матеріалу підвищувати мотивацію навчання, забезпечує можливість вибору викладачем і здобувачами освіти виду діяльності, об’єму матеріалу, що вивчається, сприяє упровадженню самостійних форм роботи здобувачів освіти.

В кабінетах та лабораторіях є наочні посібники (плакати, стенди), нормативні документи. В організації навчально-виробничого процесу використовуються матеріали публікацій з підписаних передплатних періодичних видань з питань професійного навчання, охорони праці, бухгалтерського обліку та правового забезпечення діяльності центру.
Також в навчальному закладі є бібліотека з читальним залом на 10 місць та книжковим фондом 970 екземплярів.

Температурний режим приміщень перебуває в межах норми. Всі заняття забезпечуються необхідними приладами та навчальними матеріалами.
Усі навчальні приміщення навчального закладу, мають централізоване водозабезпечення та каналізацію. Теплопостачання центру здійснюється від газової котельні. Санітарний стан будівель добрий і відповідає санітарно-технічним вимогам. Матеріальна база центру постійно зміцнюється. Центр забезпечений необхідним транспортним засобом.
У ДНЗ «Сумський центр ПТО ДСЗ» здійснюється контроль за дотриманням вимог техніки безпеки згідно з установленим у закладі порядком.
Керівництвом центру проведено модернізацію навчальних кабінетів та майстерень, планується подальше переобладнання аудиторних площ, придбання нових комп’ютерів та оргтехніки.

 Матеріально-технічна база навчального відділення за професіями сфери торгівлі

Лабораторії товарознавства продовольчих та непродовольчих товарів

Матеріально-технічна база навчального відділення за професіями сфери послуг

Матеріально-технічна база з професій “Машиніст (кочегар) котельні” та “Оператор котельні”

Матеріально-технічна база з професії “Зварник пластмас”

Матеріально-технічна база з професії «Електрогазозварник»

Матеріально-технічна база з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»

Матеріально-технічна база з професії «Педикюрник»

Матеріально-технічна база з професії «Бджоляр»

Матеріально-технічна база з професії «Кухар»